به گزارش خبرنگار مهر، اکبر خدایی شامگاه جمعه در حاشیه اختتامیه دهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نخستین جشنواره بین المللی کشورهای اکو- جاده ابریشم با تبیین فعالیتهای صورت گرفته در دبیرخانه اکو اظهار کرد: تا کنون سه نشست در سطح وزرای گردشگری عضو اکو و ۶ جلسه کارشناسان ارشد گردشگری را در کشورهای ایران، ترکیه و پاکستان برگزار کردهایم.
وی افزود: چهارمین نشست وزرای گردشگری عضو اکو نیز اوایل سال ۲۰۱۶ در ترکیه برگزار خواهد شد.
کارشناس مسئول سازمان اکو با اشاره به برگزاری جلسات کارشناسی و کارگاه های آموزشی در زمینه گردشگری زیستی (اکوتوریسم)، گردشگری سلامت و و گردشگری عمومی گفت: این جشنوارهها در کشورهای مختلف اعم از ایران، جمهوری آذربایجان، تركیه و قبرس شمالی (عضو ناظر اکو) برگزار شده است.
خدایی ادامه داد: دبیرخانه اکو در زمینه گردشگری فعالیتهایی داشته اعم از انتشارکتاب راهنمای گردشگری اکو مربوط به ۱۰ کشور عضو که برای علاقه مندان مفید است.
وی با بیان اینکه مقرر شده صندوق توسعه گردشگری اکو راه اندازی شود، افزود: ایران و ترکیه وعده دادهاند تأمین مالی این صندوق را که برای تدوین برنامههای گردشگری و برگزاری جلسات و آموزشها در منطقه مورد استفاده خواهد بود عهده دار شوند.
این کارشناس مسئول، تدوین استراتژی گردشگری اکو را یکی از برنامههای اولویت دار اکو برشمرد و خاطرنشان کرد: طرح اولیه این استراتژی برای کشورهای عضو به منظور استعلام نظراتشان ارجاع داده شده است و مقرر است کارگروهی برای تدوین آن تشکیل شود.
خدایی برگزاری جشنواره صنایع دستی اکو در تهران و کنفرانس گردشگری سلامت در رامسر، برگزاری تور گردشگری دریای خزر و احیای جاده ابریشم از طریق برگزاری جشنوارهها و انتشارات مرتبط را از دیگر پروژههای دبیرخانه اکو اعلام کرد.
وی معرفی جاذبههای گردشگری کشورهای عضو اکو به جامعه بین الملل از طریق ارتباط با سازمانهای جهانی گردشگری و سایر سازمانها را ضروری دانست و گفت: قصد داریم با سازمان «آ سه آن» همزمان با اجلاس وزرای گردشگری در سال ۲۰۱۶ در ترکیه رایزنی داشته باشیم.
کارشناس مسئول بخش صنعت و گردشگری سازمان اکو خاطر نشان کرد: با سازمان گردشگری «یو ان دبلیو تی تو» به منظور ارتقا سطح گردشگری کشورهای عضو اکو و گسترش مفهوم گردشگری پایدار تفاهمنامه ای با مد نظر قرار دادن ملاحظات اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی منعقد خواهیم کرد.
خدایی با اشاره به تاثیرگذاری برنامههای اجرا شده دردیبرخانه سازمان اکو تصریح کرد: این برنامهها منجر به معرفی اکو در دنیا و تثبیت جایگاه آن در بین سازمانهای بین المللی شده است.
به گفته وی اکو تنها سازمان فعالی است که میتواند همکاریهای منطقهای بین ۱۰ کشور عضو را سازماندهی کند و سایر سازمانها در این حد امکان فعالیت به ویژه در حوزه اقتصادی را ندارند.
خدایی خاطرنشان کرد: وجود مقر اصلی دبیرخانه اکو در ایران ظرفیت مناسبی برای این کشور محسوب میشود.
نظر شما